Tagtik

Volg zaterdag de Superprestige van Middelkerke, LIVE op Proximus TV!

De Noordzeecross is de laatste manche van de Hansgrohe Superprestige. Mathieu Van der Poel klopte Wout van Aert al drie keer sinds het WK en droomt aan de Noordzee te winnen om drie redenen.

Ten eerste kan hij (na Maldegem, Lille en Hoogstraten) voor de vierde keer op rij winnen en zijn enorme teleurstelling om het missen van de regenboogtrui uitwissen. Ten tweede wil hij zijn 20e zege van het seizoen pakken, een kaap die maar weinigen in een seizoen kunnen ronden. En ten derde kan hij ook het eindklassement van de Superprestige winnen.

Tot nu toe won Van der Poel zes van de zeven manches (Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde, Gavere, Diegem en Hoogstraten), telkens voor Van Aert die hem wel kon kloppen in Spa-Francorchamps. Toch telt de Nederlander maar een voorsprong van 5 punten op de wereldkampioen.

Als Van Aert de Superprestige nog wil winnen, dan moet hij erop rekenen dat Van der Poel zevende eindigt in Middelkerke. Alleen mechanische of andere pech zou daarvoor kunnen zorgen. In het verleden won Van der Poel al in Middelkerke, iets wat Van Aert nog nooit lukte.

(DrK/Picture: Belga)

De cross van Middelkerke, achtste en laatste manche van de Superprestige is zaterdag LIVE te volgen op Proximus TV (kanaal 11), vanaf 13.30 uur. Niet thuis? Klik dan hier om het programma op te nemen.

Het klassement van Superprestige na zeven proeven:

1. Mathieu van der Poel, 104 punten
2. Wout van Aert, 99
3. Laurens Sweeck, 80
4. Kevin Pauwels, 71
5. Jens Adams, 66
6. Toon Aerts, 59
7. Klaas Vantornout, 57
8. Tom Meeusen, 50
9. David van der Poel, 45
10. Tim Merlier, 31 

Ook dit kan u interesseren