Tagtik

Wellens: "Moeten de crossers wel nog startgeld krijgen?"

Bart Wellens is sinds dit seizoen ploegleider bij Steylaerts-Verona. De kleine veldritploeg telt 4 leden: Gianni Vermeersch, Marcel Meisen, Braam Merlier en Maud Kaptheijns.

"Je moet niet meteen met iets groots beginnen," zo vertelde Wellens in De Zondag over zijn keuze om zijn carrière als ploegleider bij een kleinere ploeg te beginnen. "Ik leer hier heel veel bij. Ik wil van deze ploeg een grote ploeg maken, maar ik ben realistisch genoeg en besef dat het niet op één of twee jaar zal gebeuren."

Volgens Wellens is de cross nu op zijn hoogtepunt. Er is volgens hem een heel zachtjes dalende trend in de interesse ingezet en dat heeft ook gevolgen voor de sponsors. "Renners moeten stilaan gaan beseffen dat het geld niet uit de lucht zal blijven vallen. Die jonge gasten willen veel centen verdienen, maar ze vergeten dat ze nog niet het palmares van Sven Nys hebben."

Wellens vindt ook dat er moet worden nagedacht over de huidige verloning van de veldrijders: "Crossers hebben ook een jaarloon, waarom dan nog dat startgeld? Ik wil niet als oude zaag worden versleten, maar we moeten daar over nadenken."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren