Tagtik

Zolder: eerste Belgische zege in 4 edities?

De zevende manche van de Telenet UCI World Cup wordt maandag in Heusden-Zolder gereden. In de voorbije jaren bracht deze klassieker onder de Belgische crossen de Belgen weinig geluk. In acht jaar tijd kon maar drie keer een landgenoot winnen: Kevin Pauwels won er twee keer (in 2009 en 2011) en Sven Nys is de laatste Belgische winnaar op het F1-circuit van Zolder in 2012 (zie foto).

Sindsdien werd het hoogste schavotje steeds ingenomen door een Nederlander: Lars Van der Haar in 2013 en 2014 en Mathieu Van der Poel in 2015. Kan Wout Van Aert de eer van de Belgen redden door dit jaar de zege te pakken, ondanks de uitstekende vorm waarin Van der Poel momenteel verkeert? In januari 2016 haalde de renner van Crelan-Vastgoedservice op dit parcours de wereldtitel. Maandag staat er geen regenboogtrui op het spel, maar zijn de hoofdrolspelers wel dezelfde.

(DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder is maandag vanaf 13.30 uur live te volgen op één. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet op proximustv.be. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Ook dit kan u interesseren