Tagtik

'Dood Zelenski moest geschenk zijn voor Poetins eedaflegging'

08 May 2024 16:31 Vladimir Poetin (71) heeft dinsdag de eed afgelegd als president van Rusland. Het is de start van zijn vijfde mandaat van zes jaar aan het hoofd van het Kremlin. Poetin benadrukte in zijn toespraak dat de Russen als een “groot en verenigd volk” samen sterker uit deze “moeilijke periode” zouden komen. “Samen overwinnen we deze obstakels (...), samen zullen we overwinnen”, zei de 71-jarige Russische politicus.

Poetin stuurt moordenaars om Zelenski te elimineren

08 May 2024 14:36 De Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) heeft de arrestatie aangekondigd van 2 agenten die beschuldigd worden van betrokkenheid bij een door Rusland gecoördineerd complot om president Volodymyr Zelensky en andere hooggeplaatste functionarissen te vermoorden.

Na 4.000 jaar opnieuw mammoeten? "Tegen 2028 lukt het ons!"

08 May 2024 12:20 In een historisch gebouw in het Amerikaanse Deep Ellum wordt tegenwoordig een enorme inspanning geleverd om enkele van de beroemdste uitgestorven dieren weer tot leven te brengen. Een in Dallas gevestigd bedrijf genaamd Colossal Biosciences gaat deze hallucinante uitdaging aan. Zo werkt het momenteel al aan de creatie van de wolharige mammoet, die 4000 jaar geleden uitstierf.