Tagtik

"Rusland en China gaan samen veel schade aanrichten"

Donderdagochtend landde de Russische president Vladimir Poetin in China voor een tweedaags bezoek. Het doel? De banden aanhalen met zijn "goede vriend" Xi Jinping. 

Een ontmoeting waar de voormalige Amerikaanse president Donald Trump erg huiverig voor is. Bij het verlaten van de rechtbank in New York vertelde hij de media: "Ik heb heel slecht nieuws gezien over de inflatie, over de economie, over het mandaat voor elektrische auto's, je weet wel, hoe gek het is, het gaat ons land vernietigen. Maar vandaag zag ik iets dat misschien wel erger is dan wat dan ook...".

Voordat hij verder ging, even alarmerend als altijd: "De Chinese president Xi, die ik goed ken, en de Russische president Poetin, die ik ook goed ken. Ze werken op dit moment samen aan projecten waarbij ze hun krachten bundelen, waarbij ze samenkomen en schade aanrichten, want dat is uiteindelijk wat ze voor ogen hebben, schade aanrichten". 

Poetin en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping spotten met westerse critici die een nieuwe autoritaire as vermoeden en verdedigen hun toenadering met hand en tand. Ze zien het zelfs als een factor voor "stabiliteit" en "vrede" in de wereld, meldt Le Figaro. 

(SR and AsD for Tagtik/Source: Le Figaro/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren