Tagtik

10 keer zoveel Britten willen Belg worden

Sinds de Britten in een referendum besloten hebben om uit de Europese Unie te stappen, zijn veel in het buitenland wonende Britten ongerust over hun toekomst en die van hun kinderen.

Zo hebben in 2017 maar liefst 1.381 Britten de Belgische nationaliteit gekregen. Dat betekent een vertienvoudiging ten opzichte van het aantal Britten die Belg wilden worden zo'n drie jaar terug. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, de statistische dienst van de overheid.

Britten kunnen in de gemeente waar ze wonen een aanvraag indienen: ze moeten wel al minstens vijf jaar in België wonen en moeten kunnen aantonen dat ze in onze maatschappij geïntegreerd zijn.

De Britten behouden wel hun Britse nationaliteit en dat verklaart waarom meer Britten Belg willen worden dan bijvoorbeeld Nederlander: "In Nederland moet wie genaturaliseerd wil worden, afstand doen van zijn andere nationaliteit. Dat is een veel grotere barrière dan in België", zo verklaart Chris­tine Sullivan, advocate bij het kantoor Fragomen in Brussel, gespecialiseerd in economische migratie dat workshops moet organiseren om alle vragen bij te houden.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren