Tagtik

[UPDATE] 12 jeugdvoetballertjes na 9 dagen levend teruggevonden in grot

Na maar liefst negen dagen zoeken, zijn de twaalf jeugdvoetballertjes en hun trainer levend teruggevonden in de grot van Tham Luang in Thailand. Reddingswerkers uit de hele wereld, waaronder ook uit België, gaven de moed niet op en bleven al die tijd verder zoeken.

Het voetbalteam van kinderen tussen de 11 en 16 jaar oud was in Thailand in een penibele situatie terechtgekomen.

De twaalf spelertjes bezochten samen met hun 25-jarige trainer een grot in het noorden van Thailand. Vermoedelijk gingen ze er schuilen tijdens een trektocht. Door plotse regenval kwamen ze echter vast te zitten in de grot van Tham Luang. De spelers werden samen met hun coach verrast door een overstroming en zaten negen dagen vast diep in het grottencomplex.

Het peil steeg steeds meer in de grot van Tham Luang aangezien het regenseizoen volop bezig is in Thailand. Dat bemoeilijkte de reddingsactie enorm.

Al die tijd was er geen enkel teken van leven gekomen van de vermiste spelers en hun trainer. De reddingswerkers zien hun doorzettingsvermogen uiteindelijk toch beloond en redden zo de levens van de twaalf kinderen en hun 25-jarige trainer. Ze vonden de kinderen en hun trainer op maar liefst drie kilometer van de ingang van de grot. Het wordt nog een grote uitdaging om alle kinderen uit de grot te krijgen, maar de Thaïse autoriteiten bevestigen dat de kinderen veilig zijn nu.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren