Tagtik

155 doden bij aanslag op Egyptische moskee

Vandaag vond een aanslag plaats op de al-Rawdah moskee in het Egyptische noord-Sinaï. De nationale omroep in Egypte heeft het al over 155 doden en zeker tientallen gewonden.

Een bom is vandaag tot ontploffing gebracht in de al-Rawdah moskee in Egypte. Vervolgens openden onbekenden het vuur op de gelovigen. Naast de 155 doden, raakten nog eens minstens 85 mensen gewond. Dat bericht persagentschap Mena. Het dodentol zal vermoedelijk nog de hoogte ingaan aangezien al de hele dag ambulances af en aan rijden naar de dichtsbijzijnde ziekenhuizen.

Millitanten reden vrijdag met vier terreinwagens naar de al-Rawdah moskee in noord-Sinaï net op het moment dat het vrijdaggebed afgerond werd. De onbekende daders openden het vuur en brachten een bom tot ontploffing, bevestigt een militaire bron aan The Guardian.

De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi roept onmiddellijk een crisisvergadering bijeen om de noodsituatie te analyseren. Al drie jaar voeren Egyptische troepen een woeste strijd met IS-militanten in de noordelijke gebieden van Sinaï. De bloedige aanslag op de al-Rawdah moskee werd voorlopig nog niet opgeëist.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren