Tagtik

16-jarig meisje vermoordt oma die haar kneep

Op de Nederlandse Antillen bedacht een 16-jarig meisje een gruwelplan na een ruzie met haar grootmoeder. Toen er een discussie ontstond tussen de tiener en de grootmoeder, bij de oma thuis, kneep de grootmoeder in de arm van haar kleindochter. Hierop reageerde het 16-jarige meisje echter furieus. Ze vloog niet uit, maar bedacht een duivels plan.

Het meisje ging in de kelder rattenvergif halen en deed dat in een brik appelsiensap. Niet enkel de oma, maar ook de tante en neef van de koelbloedige tiener dronken van het vergiftigde goedje. Enkele weken later overleed de grootmoeder, de tante en neef overleefden als bij wonder.

"Ik wou ze uit de weg ruimen zodat ze me geen pijn meer kon doen", vertelde de 16-jarige uit Aruba afgelopen week aan de rechter, die zich opvallend mild uitsprak. Het meisje werd een jaar na de feiten schuldig bevonden aan moord en tweemaal aan poging tot moord. Ze werd verordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie. Psychiaters oordeelden dat het meisje verminderd toerekeningsvatbaar is, waardoor ze de gevolgen van haar daden minder goed kon inschatten. Ze zal het komende jaar dan ook intensief begeleid worden door een jeugdpsychiater.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTL Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren