Tagtik

17 mensen opgepakt bij politieactie in Brusselse stations

Zondagavond werden 17 mensen zonder geldige verblijfspapieren opgepakt bij een massale politiecontrole in de Brusselse stations en op treinen. Dat zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag.

Ook al protesteerden zondag nog honderden mensen in Brussel tegen de geplande controle-acties en tegen het beleid van Theo Francken aan het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark, toch gingen de controles door.

De massale controle vond plaats op de perrons en in de treinen van en naar Brussel aangezien deze op de route liggen die veel mensensmokkelaars gebruiken. Onder meer op de treinen naar stations vlakbij de snelwegparkings van de E40 werden zondagavond 17 sans-papiers opgepakt. Deze mensen werden doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken, waar vandaag verder zal beslist worden wat er met hen gebeurt.

"We trekken zo ten strijde tegen mensensmokkelaars. We vermoeden dat Brussel een belangrijke hub is om transmigranten richting de E40 te vervoeren, vanwaar ze hun reis proberen voort te zetten. Illegale transmigranten willen geen asiel aanvragen omdat hen dat wordt ingefluisterd door die smokkelaars", zegt Van Raemdonck, woordvoerder van Jan Jambon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren