Tagtik

'21 doden door vergiftigde broodjes in Duitsland'

Een 56-jarige werknemer van een groot bedrijf in Schloß Holte-Stukenbrock in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zit sinds mei in de cel. Hij wordt er immers van verdacht dat hij jarenlang giftig poeder op de broodmaaltijden van zijn collega's strooide.

Maar liefst 21 mensen stierven de afgelopen jaren in het desbetreffende bedrijf en sinds kort ontdekte het Duitse gerecht een rode draad in de verschillende overlijdens. Alle slachtoffers stierven aan een hartinfarct of een vorm van kanker. In eerste instantie dacht men dat het steeds om natuurlijke overlijdens ging, maar nu lijkt er toch kwaad opzet in het spel te zijn.

Een attente collega van de 56-jarige man die nu verdacht wordt van moord, merkte een raar poeder op zijn broodbeleg op en stapte naar de politie. Na analyse van de camerabeelden in het bedrijf kwam de politie uit bij de 56-jarige werknemer.

De man ontkent voorlopig alles en ook waarom hij zijn collega's uit weg ruimde, blijft voorlopig onduidelijk. In zijn woning vond de politie bij een huiszoeking wel stoffen waarmee een giftige substantie kan worden aangemaakt: kwikzilver, lood en cadmium.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren