Tagtik

3,5 miljoen dagtoeristen in juli naar kust

In juli heeft de zon gemiddeld 11 uur geschenen en dat heeft tot gevolg dat heel veel mensen een dagje naar de zee trekken. Het uitstekende zomerweer lokt een pak mensen naar de kust: de kustgemeenten kregen maar liefst 3,5 miljoen dagtoeristen over de vloer. Een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar.

De toeristen zorgen voor volle stranden, terrassen en hotels. En dit voor een volledige maand: heel uitzonderlijk, zo vertelt Philip Konings, schepen van Toerisme in Blankenberge aan Het Laatste Nieuws. "Neen, dat hebben we hier nog niet veel meegemaakt. We merken ook dat de vraag naar lastminuteboekingen zeer groot is. Vaak is er wel nog ergens een plaatsje, maar even vaak moeten onze diensten toeristen doorsturen tot in Brugge."

Omdat de temperaturen hoog blijven, zal de trend van juli zich ook doorzetten in augustus. "Bij ons moet de drukste maand nog beginnen: augustus is traditioneel onze topper. Het belooft dus een fantastisch zomerseizoen te worden," aldus Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme in Knokke-Heist.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren