Tagtik

3 jaar gevangenis voor roekeloze doodrijder

Een Nederlandse bestuurder kreeg drie jaar gevangenisstraf en een geldboete van 6.000 euro van een politierechter in Antwerpen. Na een nachtje stappen was hij twee jaar geleden met enkele vrienden met zijn wagen op de terugweg. Daarbij reed hij maar liefst 193 km/u over de Noorderlaan, waar de snelheidslimiet 70 km/u bedraagt.

De Nederlandse chauffeur botste op een andere wagen, met daarin een echtpaar. Deze mensen werden door de immense klap uit hun wagen geslingerd en stierven. De rechter hanteerde dan ook een zeer zware straf voor deze feiten. "Er vielen twee doden, negen gewonden en er werd een enorme ravage aangericht", zei de rechter.

"Dit is pure waanzin, dit is een waanzinnige snelheid en dan durft die man nog doodleuk beweren dat hij voorrang heeft en zegt hij dat hij bijgevolg geen ander voertuig moest verwachten. Deze uitspraak was heel pijnlijk voor de slachtoffers. Maar vandaag hebben ze wel het gevoel dat gerechtigheid is geschied. Nu kan de familie eindelijk beginnen aan het verwerkingsproces", reageert Walter Damen, die de familie van de slachtoffers verdedigt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren