Tagtik

4 Belgen wonnen vrijdag 1 miljoen

De Nationale Loterij garandeerde dat bij de EuroMillions-trekking van vrijdagavond minstens één Belg een miljoen zou winnen. De kans bestond zelfs dat je geen enkel cijfer juist zou hebben, en vrijdagavond toch een miljoen won!

Vrijdagavond zat er maar liefst 174 miljoen euro in de pot van EuroMillions. Slechts éénmaal was die superpot ooit nog groter. Twee deelnemers hadden vrijdag de vijf winnende cijfers én de twee winnende sterren geselecteerd en winnen elk 88.862.248 euro. Bij de 5 winnaars in rang twee zat een Belg, hij of zij wint maar liefst 485.787,20 euro.

EuroMillions zou sowieso 25 Europese deelnemers blij maken met een bedrag van 1 miljoen euro. Als daar geen Belg bij zou zijn, garandeerde de Nationale Loterij dat het via een extra loting alsnog een miljoen euro zal schenken aan een Belg.

"Die loting zal niet gebeuren op basis van de ingevulde cijfers en sterren, maar wel op basis van de MyBonus-code op elk formulier. Wordt jouw code getrokken, dan ben jij de gelukkige. Zelfs als je geen enkel cijfer correct hebt op je bulletin van de gewone trekking", verklaarde woordvoerster Caroline Van Goidsenhoven in Het Laatste Nieuws.

Via de My Bonus-code onderaan het loterijticket werden vrijdag 25 deelnemers over heel Europa uitgeloot die elk een miljoen euro wonnen. Hier waren maar liefst vier Belgen bij, waardoor de Nationale Loterij geen extra loting hoeft te organiseren.

Wil je te weten komen of jij één van de gelukkigen bent die een miljoen euro wint? Check dan https://www.nationale-loterij.be/nl/onze-spelen/euromillions/winnende-my-bonus-codes?date=2018-02-23

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren