Tagtik

4 jaar cel voor scoutsleden na foute grap?

In maart 2016 trok de scouts van Hoevenen op inleefweek. Een fuif in het jeugdhuis sloot het gezellig samenzijn toen af. Scout Tomas (21) was echter tijdens de fuif boven de feestzaal in slaap gevallen. Dat leek voor vrienden Sander L. (26) en Sebastiaan S. (26) het ideale moment om hun kameraad een poets te bakken. Dat liep echter danig uit de hand.

Sander wou enkele druppels brandstof op de billen van de slapende Tomas gieten. Door zijn dronkenschap goot hij echter heel wat brandstof op de vloer. Vervolgens stak hij de olie aan, waarna een klein vlammetje ontstond op de billen van Tomas, die wakker schoot en het vlammetje probeerde te doven met zijn handen. Dat lukte echter niet, het vuur bleef branden op zijn huid. Tomas panikeerde en rolde opzij in de hoop het vuur te kunnen doven. Hij rolde echter in de gemorste olie, waarna een felle vlam ontstond en de jongen volledig in brand kwam te staan.

Grappenmakers Sander en Sebastiaan probeerden het vuur te doven en gooiden zich op Tomas. Het vuur doofde maar niet en schroeide de huid op de billen en het achterwerk van het slachtoffer volledig weg.

Gisteren eiste de procureur vier jaar cel tegen de twee scouts. Hij oordeelt dat de twee daders met voorbedachten rade handelde aangezien ze eerst op zoek gingen naar de fles met lampolie en dan pas naar het slachtofer gingen.

Slachtoffer Tomas houdt een blijvend letsel over aan de uit de hand gelopen grap. "Fietsen kan ik niet en ook naar het toilet gaan kost veel moeite en pijn. Voorbije zomer ben ik nog maar eens geopereerd", vertelde het slachtoffer de rechter. "Een deskundige raamt de zogenoemde 'blijvende economische schade' op 5 tot 10%. Tomas zal later in zijn job altijd de gevolgen van dit incident ondervinden", klinkt het betoog van Tomas' advocaat Carl Raymaekers.

De rechter zal zijn vonnis op 28 februari uitspreken.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren