Tagtik

4 kinderen bijna verdronken, ouders nergens te bespeuren

In Blankenberge zijn vier kinderen maar nipt aan de dood ontsnapt. De kinderen die allen 10 of 11 jaar oud zijn, waren zonder begeleiding in zee gaan zwemmen. Ze gaven geen gehoor aan de strandredders en werden verrast door de sterke stroming van het water. Op het moment van het gebeuren was er van hun ouders geen enkel spoor.

Een kind waarvan de arm in het gips lag ging kopje-onder toen het zich tientallen meters ver in zee bevond. Vier redders kwamen in actie om het kind te redden. Een ander kind verdronk bijna toen het tussen de rotsblokken voor een golfbreker verzeild geraakte. Hierbij kon een redster zich nog tussen het kind en de rotsen gooien.

Er kwamen in totaal zeven redders in actie om de vier kinderen uit het water te halen. Twee redders liepen schaafwonden op aan armen en benen.

“Een interventie van die omvang hebben we al bijna twee jaar niet meer gehad. Voor hetzelfde geld was dit veel erger afgelopen. Laat je kinderen alstublieft nooit alleen in zee zwemmen”, aldus hoofdredder Tom Cocle.

De ouders van de kinderen waren niet in de buurt toen de situatie zich voordeed. Het ene koppel bleek op de dijk te zitten, een ander koppel was gaan shoppen. Ze kregen een flinke uitbrander van redders en politiediensten.

De redders en politie willen iedereen op het hart drukken dat het levensgevaarlijk is om kinderen onbegeleid in zee te laten zwemmen. Dit kan fataal aflopen.

Eerder deze maand werd er door de redders al een oproep gedaan naar ouders om attenter te zijn wanneer hun kinderen op het strand aan het spelen zijn. Daarbij werd ook aangeraden om bijvoorbeeld niet met de smartphone bezig te zijn. “Zelfs dat kleinste moment van onoplettendheid kan voldoende zijn om kinderen uit het oog te verliezen.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren