Tagtik

4 op 10 Turkse Vlamingen verkiezen geloof boven Belgische wet

De Vlaamse Overheid heeft een groot integratierapport samengesteld van meer dan driehonderd pagina's. Het ondervroeg duizenden burgers omtrent onze samenleving. Heel wat schokkende conclusies van het integratierapport springen meteen in het oog.

39% van de Vlamingen van Turkse origine vindt dat hun geloof primeert op de Belgische wetten. Vooral jongeren vinden dat. Dat blijkt uit het rapport van de Vlaamse overheid. Tevens spreken Poolse en Roemeense Vlamingen amper Nederlands met hun kinderen. Mensen met Congolese roots doen dat dan weer wel. Zij voelen zich echter wel veel vaker gediscrimineerd. Een triestige statistiek is dat 63% van de Vlamingen van Congolese afkomst te maken heeft met discriminatie op de huurmarkt. 39% voelt zich dan weer niet correct behandeld op het werk.

Maar liefst 19% van de Vlamingen vindt verschillende afkomsten geen verrijking voor de samenleving. Een kwart van de Vlamingen wil zelfs geen moslim als buur.

Dit zijn de opvallendste conclusies van het rapport dat Vlaams minister van Inburgering en Integratie Liesbeth Homans (N-VA) bestelde.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren