Tagtik

50.000 pakjes teruggestuurd na kerst en nieuwjaar

Daags na Kerstmis en nieuwjaar heeft Bpost dit jaar een recordaantal pakjes teruggestuurd. Vele Belgen zijn immers niet echt tevreden met het cadeau dat ze tijdens de feestdagen kregen.

Op 26 december en 2 januari heeft Bpost een recordaantal van telkens 25.000 teruggestuurde pakjes verwerkt. Dat is 65 procent meer dan op een gewone dag.

"Pakjes terugsturen is een nationale sport geworden in België. Een deel is nooit afgeleverd omdat het adres verkeerd is of de pakjes werden nooit afgehaald in het postkantoor. Maar de meeste worden teruggestuurd naar retailers als ­Zalando", zegt Hans Cardyn van handelsfederatie Comeos.

Wanneer je zelf iets kocht, is het gemakkelijker om het terug te sturen naar de retailer. Als je een kerstcadeau wil terugsturen, heb je op zijn minst het bestelnummer of de factuur nodig en dat zorgde ongetwijfeld voor eigenaardige situaties dit jaar aan de kersttafel aangezien de gever van het pakje zo al snel door zal hebben dat de ontvanger niet echt opgezet is met het cadeau.

"Wellicht wordt dat meteen aan de kersttafel geregeld. Zeven op de tien klanten doet het", zegt woordvoerder Hans Cardyn vandaag in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren