Tagtik

6 maanden schorsing en 100.000 dollar boete voor Italiaans waterpoloteam wegens wangedag

De Aquatic Sports Integrity Unit (AQIU) heeft het Italiaanse waterpoloteam voor zes maanden geschorst. Het team zou de scheidsrechterlijke instanties fysiek en verbaal hebben bedreigd na twee wedstrijden tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024.

De beslissing werd donderdag genomen. De Aquatic Sports Integrity Unit heeft het Italiaanse mannenwaterpoloteam voor de komende zes maanden geschorst. De AQIU motiveerde deze beslissing door de schending door Italië van artikel 5 van de integriteitscode tijdens de laatste Olympische Spelen in Parijs.

Na een betwiste beslissing in de kwartfinale tegen Hongarije op 7 juli vielen enkele leden van het Italiaanse team, en in het bijzonder coach Sandro Campagna, de scheidsrechter fysiek en verbaal aan op de parkeerplaats toen de Italiaanse bus zich klaarmaakte om terug te keren naar het Olympisch Dorp.

Als gevolg hiervan kan de Italiaanse ploeg niet deelnemen aan het WK in Qatar van volgend jaar februari. Het zal ook een boete van 100.000 dollar moeten betalen.

(Ryan Vajs/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren