Tagtik

60 jaar ruzie na slachting lievelingskonijn

Jean-Pierre Van Rossem (72) kondigde vorig jaar in een interview met YouTuber Bert De Clercq aan dat hij graag euthanasie zou plegen omdat hij zich 'opgeleefd' en 'leeg' voelt. Dat bleek achteraf gelukkig slechts een opwelling en zover is het gelukkig nog niet gekomen. Van Rossem had deze ochtend een diepgaand telefoongesprek met het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx.

Duizendpoot Van Rossem biechtte bij de radiopresentatoren op dat hij enorm veel spijt heeft van het verbroken contact met zijn vader, die inmiddels 96 is en door een herseninfarct snel aftakelt.

"Mijn vader was een intelligent man, maar ik heb meer dan 60 jaar met hem in ruzie gelegen over iets banaals. Ik heb eindelijk ingezien dat het 100% mijn fout was, maar ik heb al die tijd alles wat hij deed averechts en verkeerd geïnterpreteerd", vertelt de econoom, zakenman en politicus vanochtend bij Joe. Hij was al die jaren kwaad omdat zijn vader destijds zijn lievelingskonijn Kaduin had laten slachten voor zijn eerste communie. Hierdoor hebben vader en zoon zestig jaar niet met elkaar gesproken. Twee jaar geleden drong zijn zus er twee maanden voor haar dood op aan om de ruzie te stoppen, waarna de twee het bijlegden. "Ik heb hele mooie momenten gemist", besluit Van Rossem emotioneel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Joe/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren