Tagtik

80-jarige krijgt 1.500 euro terug van oplichter

De 80-jarige Maria Demeyer uit het West-Vlaamse Pittem kocht waardeloze potten en pannen voor een fortuin van een 52-jarige oplichter. De man belde aan bij de bejaarde vrouw en smeerde haar een set pannen en potten voor 150 euro aan.

De tachtigjarige Maria betaalde met de bankkaart op de mobiele betaalterminal van de man. De 52-jarige Martinus V. had echter 1.500 euro als bedrag op de terminal ingetikt. Vervolgens verdween de man opnieuw en bleef Maria achter met een financiële kater en een stel waardeloze potten en pannen.

Maria contacteerde de politie en na een uitgebreid onderzoek blijkt dat de man maar liefst 31 slachtoffers in heel België maakte. Hij richtte zich vooral op bejaarden en sloeg vaak toe op parkings van grootwarenhuizen. Tien slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en krijgen nu in totaal 16.978 euro terug. Ook Maria, die haar pleidooi zelf voerde, krijgt haar 1.500 euro terug. Dat besliste de rechtbank deze week. Martinus V. werd uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar cel en zesduizend euro boete.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren