Tagtik

'Aanslagen in Spanje, Cyprus, Turkije, Griekenland en op Canarische eilanden'

Een vrouwelijke terrorist uit Groot-Brittannië is volgens de Britse geheime dienst volop bezig met vrouwen te rekruteren om aanslagen te plegen op populaire Britse vakantiebestemmingen.

De Britse veiligheidsdiensten onderschepten berichten van Samantha Lewthwaite waaruit bleek dat ze terroristische aanslagen wil plegen in vakantieoorden waar veel Britten vertoeven.

"Ze heeft tientallen vrouwen opgeleid - bij voorkeur blanke bekeerlingen - omdat ze van mening is dat die minder in de aandacht lopen bij de politie. En ze heeft hen er allemaal van overtuigd dat ze hun leven moeten geven als ze échte dienaars van de islam willen zijn", klinkt het.

'De Witte Weduwe', zoals ze genoemd wordt, zou wel 30 vrouwen gerektuteerd hebben voor haar aanslagencampagne. Dat blijkt uit een rapport van de Britse veiligheidsdiensten. Ze zou haar oog vooral laten vallen hebben op Spanje, de Canarische eilanden, Cyprus, Turkije en Griekenland als mogelijke doelwitten waar veel Britse toeristen kunnen getroffen worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren