Tagtik

ACV stapt naar rechtbank tegen pensioenhervorming

De Christelijke vakbond ACV is het niet eens met de pensioenhervorming die donderdag in het parlement werd goedgekeurd en stapt naar de rechtbank. Dat maakte ACV-voorzitter Marc Leemans bekend op een congres in Oostende.

Het federaal parlement keurde donderdag de pensioenhervorming goed. Deze houdt in dat in België het werknemerspensioen berekend wordt op basis van 45 gewerkte jaren. Wie langer werkt, krijgt meer. Wie aan het einde van zijn loopbaan werkloos wordt of met brugpensioen gaat, krijgt voortaan minder omdat die jaren voortaan niet meer meetellen voor de pensioenberekening. Het ACV is hierover niet te spreken.

"Dit is contractbreuk ten opzichte van heel veel mensen. Tienduizenden mensen die vroeg beginnen werken zijn en die op het einde van hun loopbaan in brugpensioen zijn of werkloos zijn. Zij gaan die jaren niet meer kunnen gebruiken voor hun loopbaan, voor hun pensioen, zij gaan enkele jaren moeten gebruiken uit het begin van hun loopbaan, dikwijls slechter betaalde jaren. Dit zal een paar honderd euro per maand schelen in hun pensioen", zegt Marc Leemans bij VRT.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren