Tagtik

Advocaat Dutroux: "25 jaar cel is genoeg"

Het lijkt ondenkbaar, maar zal Dutroux, veroordeeld tot levenslang voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel, ooit een vrij man zijn? Advocaat Bruno Dayez streeft alvast naar de vrijlating van zijn cliënt.

De Belgische misdadiger Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot levenslang en verblijft momenteel in de gevangenis van Nijvel. Zijn nieuwe advocaat, Bruno Dayez, vraagt zich af hoe gevaarlijk zijn cliënt nog is na al die jaren in de cel. Om dat te weten te komen gaat hij het Bestuur der Strafinstellingen de toelating vragen om twee psychiaters naar de gevangenis van Nijvel te sturen.

Advocaat Dayez wil te weten komen of Dutroux nog steeds een gevaar voor de maatschappij vormt. Dat meldt de advocaat van Dutroux aan Sudpresse. Dayez wil immers Dutroux niet proberen vrij te krijgen als hij nog een gevaar voor de maatschappij vormt.

Dayez geeft zichzelf vier jaar om zijn cliënt vrij te krijgen. "25 jaar in de cel is genoeg. Als een persoon na 25 jaar nog steeds een gevaar is voor de samenleving, dan wil dat zeggen dat die sowieso niet op zijn plaats is in de gevangenis." Dayez ijvert ervoor om Dutroux in een gesloten omgeving buiten de gevangenismuren onder te brengen. "Als justitie hem niet vrijlaat na zijn maximumstraf, dan faalt het hele systeem", voegt hij eraan toe.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren