Tagtik

Alerte buren redden voetbalkantine van vlammenzee

Onbekenden hebben vrijdagochtend geprobeerd om de voetbalkatine van FC De Venne in het Aarschotse Langdorp plat te branden. Alerte buren merkten omstreeks iets voor 8.00 uur de brand op en aarzelden geen moment om de brandweer te bellen.

"Veel langer had de brand immers niet onopgemerkt mogen blijven. Dat heeft de brandweer ons verzekerd. Tien minuten later en de hele kantine zou in brand gestaan hebben. De wanden binnenin zijn afgewerkt met houten planchetten. Zodra dat materiaal begint te branden, is er geen houden meer aan. Echt, we hebben geluk gehad", haalt Tom Van Gestel, voorzitter van de liefhebbersvoetbalclub opgelucht adem in Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk raakten 'slechts' enkele deuren, een afvalcontainer en een rubberen mat beschadigd. Binnen in de kantine is er rook-en waterschade. De politie vond brandversnellers op de deuren van de kantine. Er lijkt dus kwaad opzet in het spel. "Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten brengen", communiceert commissaris Hans Geyskens van de Aarschotse politie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren