Tagtik

Alex (15) steekt medeleerling dood op school

De middelbare school Kaethe Kollwitz in Lünen, een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, werd dinsdagochtend opgeschrikt door een zwaar incident tussen twee leerlingen.

De 15-jarige Alex zou de 14-jarige Leon met een mes in de keel doodgestoken hebben, voor de ogen van zijn moeder. De dader zou even op een andere school hebben gezeten, maar keerde deze week terug naar de middelbare school in Lünen. De amper 15-jarige dader vluchtte na de steekpartij te voet weg.

Na een klopjacht met een helikopter kon de politie de 15-jarige Alex oppakken. Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid over het steekincident op de middelbare school, waar zo'n 1.000 leerlingen les volgen. "We zijn niet in staat om details vrij te geven over de precieze verwondingen noch over de redenen die hebben geleid tot het incident en de dood van de jongen", klinkt het bij de politie.

Het slachtoffer zou de moeder van de dader beledigd hebben, waarna de 15-jarige zoon volledig door het lint ging en de 14-jarige knaap doodstak. Deze versie van de feiten staat vandaag op verschillende Duitse nieuwssites te lezen. De dader was reeds bekend bij de politie en wordt als agressief en ronduit onhandelbaar bestempeld.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren