Tagtik

Amper 10 gestolen postpakketten terugbezorgd

De politie van de zone Zennevallei organiseerde afgelopen zaterdag 18 november een kijkdag. Op dat moment werden heel wat onbezorgde postpakketjes uitgestald worden.

De politie pakte immers een man op die regelmatig pakjes die hij zou moeten bezorgen, voor zichzelf hield. Dat zorgde al een tijdje voor argwaan bij het bedrijf waar de man werkte. Na verder onderzoek stapte de werkgever naar de politie en deze had genoeg bewijzen om de man te arresteren en een huiszoeking uit te voeren in zijn woning. Daar vond de politie honderden onbezorgde pakjes, met daarin gsm's en huishoudtoestellen, maar ook schoenen en verschillende soorten tuinmateriaal.
Bij sommige gestolen spullen was de verpakking al weggegooid, waardoor het onmogelijk wordt om ze nog aan de rechtmatige eigenaars terug te bezorgen.

De politie hoopte dan ook via de kijkdag enkele pakketjes terug te kunnen bezorgen. De pakjesbezorger leverde in de regio Halle, Pepingen, Lennik en Gooik. Zaterdag zakte een veertigtal mensen af naar het politiekantoor van de zone Zennevallei. De eigenaars moesten een bewijsstuk kunnen voorleggen dat ze het gestolen product wel degelijk aangekocht hadden. Amper 10 pakjes werden zo toch nog herenigd met hun eigenaar.

"Ondanks de ruchtbaarheid die we gaven aan deze kijkdag konden we slechts 10 mensen aan hun pak helpen. We hopen dat er de komende dagen nog benadeelden contact met ons opnemen", zei commissaris Reinahard Berens bij Persinfo.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren