Tagtik

Amper 27: levenslang rijverbod en voor 71e keer veroordeeld

Sinds 2013 is een 27-jarige vrouw uit De Panne erin geslaagd om 71 verkeersveroordelingen te verzamelen. Op amper vijf jaar tijd moest de West-Vlaamse brokkenpilote al 51.138 euro aan boetes betalen. De vrouw betaalde echter nog geen eurocent van deze verkeersboetes. Maandagochtend werd ze dan ook veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en opnieuw een levenslang rijverbod.

Maandagochtend was het de allereerste keer dat de 27-jarige West-Vlaamse zelf aanwezig was in de politierechtbank. Bij haar vorige 70 veroordelingen stuurde ze telkens haar kat. Telkens rijdt de vrouw te snel en kruipt ze achter het stuur terwijl ze een rijverbod heeft. Zo trok de politierechter al meermaals haar rijbewijs definitief in.

Maandagochtend toonde de politierechter zich verrassend genoeg nog heel mild. "Ik heb geen werk of inkomen en heb een kind van 10 jaar. Nu ben ik zwanger van een tweede. Ik wist dat ik nog zoveel openstaande boetes had. Ik beloof dat ik nooit nog met de wagen rijd", klonk het weinig overtuigende en zielige betoog van de levensgevaarlijke chauffeur.

De 27-jarige West-Vlaamse kreeg slechts twee jaar cel met uitstel en opnieuw een levenslang rijverbod. Als ze nog eenmaal opnieuw in de fout gaat, wacht haar een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. Ook moet de gewetenloze veelpleegster het astronomische bedrag van 51.138 euro aan verkeersboetes nog steeds proberen te betalen.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren