Tagtik

Antwerp-fans doen zich voor als Brugge-supporters

Het aantal tickets voor uitfans bij wedstrijden in de Jupiler Pro League ligt niet zo hoog. Veel voetbalsupporters van Royal Antwerp FC proberen dan ook op een creatieve manier om alsnog tickets vast te krijgen voor wedstrijden op verplaatsing.

Op zondag 22 oktober trekt The Great Old naar het Jan Breydelstadion en dat doet het liefst met zo veel mogelijk supporters. Aangezien het supportersvak voor de bezoekers al lange tijd uitverkocht is, probeerden honderden Antwerpfans om een ticket vast te krijgen in de supportersvakken van thuisploeg Club Brugge. Door zich aan te sluiten bij Club 1891, het online en betalende registratiesysteem voor Club-fans, probeerden ze tickets voor de match vast te krijgen. Alleen wie lid is van Club 1891, kan immers tickets kopen voor een thuismatch. Tweehonderd fans slaagden in hun opzet, maar Club Brugge had door dat er iets niet klopte.

"Na overleg met Antwerp, de brandweer en met de politiediensten werd bevestigd dat uitsupporters niet tussen thuissupporters mogen zitten. Uiteindelijk hebben we zo’n 200 tickets ongeldig gemaakt. Het geld van die ­tickets wordt teruggestort aan de kopers ervan", zegt Kirsten Willem, de perschef van Club Brugge in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren