Tagtik

'Antwerpse agenten gokken met identiteit van burgers'

Politiemensen mogen niet deelnemen aan kansspelen of gokken. Toch zouden verschillende Antwerpse agenten een serieus gokje gewaagd hebben.

De Kansspelcommissie is een onderzoek gestart naar 30 agenten van de Antwerpse lokale politie die tijdens hun werkuren gegokt zouden hebben. De agenten deden dat niet in eigen naam, maar gebruikten rijksregisternummers uit de politiedatabank. De zaak lekte uit toen uit de bankuitreksels van een geschorste agent bleek dat hij vaak betalingen deed aan online gokcasino's. Het gokken gebeurde vanop het computernetwerk van de lokale politie.

Daarop gaf het politiekorps deze informatie door aan de Kansspelcommissie en deze ontdekte dat er vanop het bewuste politienetwerk tientallen accounts bestonden op goksites. De politie kon een lijst van dertig verdachte politiegokkers samenstellen. Een onderzoek loopt en zal uitwijzen of de agenten met hun eigen identiteit gokten en bijgevolg geweerd zouden moeten zijn van de sites, of dat ze wel degelijk onder een valse identiteit gokten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren