Tagtik

Atomium staat er weer na terreuraanslagen

Na het rampjaar 2016, in de nasleep van de terreuraanslagen in Brussel, zag het Atomium haar bezoekersaantal opnieuw enorm stijgen. Zo bezochten meer dan een half miljoen mensen de Belgische trots in 2017.

"Belgische bezoekers hebben veel interesse in onze tijdelijke tentoonstellingen getoond. Eerst was er 'Sabena. Reizen in Stijl' tot begin september 2017 en daarna 'Magritte. Atomium Meets Surrealism', twee expo's voor een groot publiek en scholen", reageert de uitbater van het Atomium in een persbericht.

Het Atomium had reeds een goede zomer achter de rug en kon deze positieve trend verderzetten in de herfst- en wintermaanden. In juli en augustus hadden maar liefst 130.000 mensen een bezoek gebracht aan het monument op de Heizel in Brussel. Dit betekende toen een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het succes was mede te danken aan de tentoonstelling "Sabena. Reizen in stijl" over de geschiedenis van de Belgische luchtvaart. Die trok een pak toeristen uit binnen- en buitenland en sloot op 10 september.

Vanaf 21 september was er dan de nieuwe tentoonstelling, "Magritte. Atomium Meets Surrealism". Deze trok opnieuw de aandacht van veel buitenlandse toeristen, maar ook veel Belgen bezochten de expo. Zo ontving het Atomium in 2017 maar liefst 551.918 bezoekers. Dat is wel nog steeds iets minder dan voor de aanslagen. Zo bezochten in 2015 nog 622.396 bezoekers het symbool van Expo '58.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren