Tagtik

Auto's van Turks gezin in brand gestoken

Al enkele weken krijgt een Turks gezin in het Vlaams-Brabantse Roosdaal te maken met vandalen. Het pestgedrag wordt steeds erger. Zo werden woensdagnacht twee wagens van het gezin met vijf kinderen in brand gestoken.

Attente buren werden woensdagnacht omstreeks 2.30 uur wakker toen ze een brandend voertuig op de oprit van het Turkse gezin zagen staan. Ze wekten hun buren in de Hofmeerstraat onmiddellijk. Meteen sloeg het vuur over naar de gezinswagen die ernaast geparkeerd stond.

De brandweer kwam snel ter plaatse, maar de twee voertuigen brandden volledig uit. Gelukkig kon het voorkomen dat de vlammen naar het huis oversloegen.

Maar wie doet nu zoiets, twee wagens van een gezin in brand steken vlak voor hun woning? De familie Demirdag zegt dat ze al wekenlang getroffen worden door vandalen. Zo werd de televisiekabel al eens doorgeknipt, werd een schroef tussen de velg en de band van hun wagen gedraaid en kregen ze een anonieme klacht dat één van hun wagens zogezegd voor brandgevaar zou kunnen zorgen, waarna iemand woensdagnacht dan hun auto's in brand stak.

De familie hoopt dat de dader of daders snel gevat worden want de vandalenstreken worden steeds erger en gevaarlijker.

Met één bepaalde buurman zou het gezin een slechte relatie hebben, maar de gezinsleden willen de man niet meteen beschuldigen van de brandstichting. "We willen die man niet met de vinger wijzen. We hopen vooral dat we een eventueel dispuut snel kunnen uitpraten. Gelukkig krijgen we steun van alle andere buren, want echt veilig voelen we ons niet meer", vertelt dochter Seyda vrijdag in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren