Tagtik

Baby ontvoerd aan Belgische grens

Maandagochtend is een baby van zes maanden ontvoerd toen haar pleegmoeder met haar uit de supermarkt Lidl in het Nederlandse dorpje Eersel kwam gestapt. Het waren de natuurlijke ouders van het kind die hun geplaatste baby op amper tien minuten rijden van de grens met België ontvoerden. De biologische ouders worden ervan verdacht het baby'tje zwaar te hebben mishandeld, daarom werd het kind bij een pleeggezin geplaatst.

Eén van beide biologische ouders trok maandagochtend de Maxi-Cosy met het kindje erin uit de handen van de verzorgster en ging er vandoor met een Mercedes SUV. De Nederlandse politie waarschuwt dat de baby in gevaar is en roept getuigen dan ook op om zich te melden. "We houden rekening met meerdere scenario’s waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Daarbij is ook contact opgenomen met de buurlanden België en Duitsland", klinkt het bij de Nederlandse politie.

De politie heeft daarom een zogenaamd 'amber-alert' uitgestuurd om de Nederlandse bevolking op te roepen om uit te kijken naar die donkerblauwe of zwarte Mercedes ML met Nederlands kenteken 94-GK-PB. De biologische ouders die de baby ontvoerden, heten Rowan Simons en Kim de Laat, meldt de Nederlandse politie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Amber-Alert)

Ook dit kan u interesseren