Tagtik

Belgen gokten massaal tijdens WK

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland hebben Belgen voor 334 miljoen euro gegokt. Dat cijfer maakt de Kansspelcommissie bekend. Op dagen dat de Rode Duivels een wedstrijd speelden, waagden 30.000 mensen meer een gokje dan op andere dagen. Op legale goksites schreven 150.000 nieuwe gokkers zich in tijdens het WK.

In totaal werd bijna 204 miljoen euro ingezet, gemiddeld 673 euro per speler of 21 euro per dag. Rekening houdend met de uitgekeerde winst van gemiddeld 586 euro per speler, komen we aan een gemiddeld verlies van 87 euro per speler.

De nieuwe gokkers blijven spelen na het WK: "Er is een duidelijk WK-effect merkbaar, maar de cijfers zijn niet dramatisch. Het is niet zo dat de Belgen nu massaal aan het gokken zijn geslagen", aldus Peter Naessens, voorzitter van de Kansspelcommissie bij De Standaard.

Marijs Geirnaert, de directeur van de Vereniging voor Alcohol en andere Drugsproblemen (VAD), verschilt van mening en wijst op de reclame voor gokwebsites die tijdens het WK alomtegenwoordig was: "Hoe meer mensen gokken op sportwedstrijden, hoe meer mensen dat gewoon vinden. Het probleem is dat gokverslaving nog altijd een taboe is en dat het jaren duurt voor die mensen hulp zoeken."

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren