Tagtik

"België derdewereldland op vlak van infrastructuur"

"Overal in de wereld zie je nieuwe voetbalstadions verrijzen. België is, op een paar uitzonderingen na, een derdewereldland op het vlak van infrastructuur", met deze straffe uitspraak zette voetbalanalist Peter Vandenbempt gisterenavond meteen de toon aan tafel bij Terzake op de VRT.

Brussel zal voor het EK voetbal van 2020 niet als gaststad fungeren. Dat nieuws bevestigde de voorzitter van de UEFA gisteren. Door het aanslepende dossier rond het nieuwe Eurostadion voldoet Brussel niet meer aan de noodzakelijke voorwaarden van de UEFA. De wedstrijden die in eerste instantie aan Brussel beloofd waren, verhuizen naar Wembley.

Voetbalcommentator Peter Vandenbempt is niet te spreken over het politieke getouwtrek rond het nieuwe voetbalstadion in Brussel. "Er is een groot politiek spel gespeeld. Het was blijkbaar te moeilijk voor de verschillende verantwoordelijken, zonder verantwoordelijkheidszin, om over de gemeenschapsgrenzen heen een compromis te vinden. Uiteindelijk is het stadion dus zeker ook gekelderd door politiek gekrakeel", klaagt Vandenbempt aan.

Peter Vandenbempt ziet de toekomst van het Belgische voetbal dan ook somber in. "Als ik zie wat de erfenis is van EURO 2000 voor Nederland en je vergelijkt dat met wat België nu heeft, dan is dat een catastrofe. We hebben een paar stadions opgesmukt, maar die zijn intussen, zoals het stadion van Club Brugge, al lang achterhaald en verouderd. Het Eurostadion en het Europese kamioenschap van 2020 hadden een hefboom geweest kunnen zijn om op andere plaatsen in dit land een nieuwe infrastructuur te bouwen."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren