Tagtik

"België is achterlijk op gebied van seksualiteit"

Muzikant en zanger Tom Barman was woensdag te gast in 'De Afspraak' op Canvas. Daar gaf hij zijn ongezouten mening over de recente storm die wereldwijd losgebarsten is omtrent grensoverschrijdend seksueel gedrag.

"Wat mij stoort is vooral de toon van 'mogen we dat nu ook al niet meer'. Ik zit zelf gelukkig niet op sociale media, maar mijn vriendin en veel vrienden wel en daar hoor ik veel van. Ik krijg het van die misplaatste verongelijktheid. Mogen we dan geen 400 sms’jes meer naar iemand sturen? Natuurlijk niet", stelt de frontzanger van dEUS krachtig.

Barman vindt het een goede zaak dat dergelijke incidenten niet meer in de doofpot gestoken worden. "Nu denken mensen eindelijk: neen, het mag niet, neen, het is niet cool en ja, het stoort. Het kan wel degelijk de integriteit van iemand beïnvloeden."

"Ik vind het schandalig, ons land loopt voorop als het gaat over kunst, wetenschap en ethische kwesties denk ik. Maar op het gebied van seksualiteit en racisme zijn we gewoon achterlijk", zegt Tom Barman in 'De Afspraak' op Canvas.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Afspraak/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren