Tagtik

Belgisch-Britse politieactie tegen mensensmokkel: 26 mensen opgepakt

Dinsdag vond in België en in Groot-Brittannië een grootschalige politieactie tegen mensensmokkel plaats. De 250 Belgische en Britse agenten die betrokken waren bij de actie, viseerden dinsdag een criminele bende die verdacht wordt van drugs- en mensensmokkel. De bendeleden zouden hun slachtoffers ook uitgebuit hebben en stelden ze te werk tegen een hongerloon in carwashbedrijven in zuid-Engeland.

Tijdens 24 gelijktijdige huiszoekingen in België en Groot-Brittannië pakte de politie maar liefst 26 mensen op, 36 migranten werden gered uit de klauwen van de bende. De politie vond ook drugs en veel cash geld.

"De gezamenlijke actie van vandaag met de Belgische federale politie en het federale en lokale parket hebben geleid tot de ontmanteling van een georganiseerde criminele bende die verkeerdelijk dacht dat zij, onder het mom van legale activiteiten, perverse daden van moderne slavernij en drugs in onze maatschappij konden ondernemen", reageert de verbindingsofficier van de Britse National Crime Agency tevreden in de Britse pers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren