Tagtik

Belgisch gerecht opent onderzoek na mogelijke Russische doofpotactie

De Belg Bruno De Cooman (61) viel woensdag uit het raam van zijn appartement in het centrum van Moskou. De Belgische topman bij het Russische staalbedrijf NLMK overleefde dit niet. Volgens het Russische gerecht gaat het om een tragisch ongeval, de politie van Moskou oordeelde immers dat er geen sporen van geweld in het appartement van de man waren. Maar alles wijst in de richting van moord. Ook de familie van het slachtoffer is ervan overtuigd dat er meer aan de hand is.

Daarom besloot het Belgische federale gerecht om zelf een onderzoek te openen. "Zijn chauffeur heeft hem aan zijn appartement afgezet. Hij had gezegd dat hij maar vijf minuutjes zou wegblijven. Dat zou hij toch niet doen als hij zelfmoord wilde plegen?", redeneert zijn familie vandaag in de Vlaamse pers.

In Rusland worden wel meer mensen uit hun appartement gegooid als ze een andere mening aanhangen dan die van het regime. Het bedrijf van De Cooman had geprotesteerd tegen de taksverhoging op staal die de Russische president Poetin had aangekondigd. Dit zou een mogelijke aanleiding kunnen zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren