Tagtik

Belgische flop in Europa: goed voor Rode Duivels?

Voor de Rode Duivels zijn de 1/8e finales van de Champions League en de Europa League maar een matig succes. In de Champions League halen maar enkelen de kwartfinales: Radja Nainggolan, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Simon Mignolet en Thomas Vermaelen. In de Europa League is alleen Jordan Lukaku nog als Belg actief.

Eden Hazard, Thibaut Courtois (Chelsea), Mousa Dembelé, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld (Tottenham), Romelu Lukaku, Marouane Fellaini (Manchester United), Thomas Meunier (PSG) en Michy Batshuayi (Borussia Dortmund) sneuvelden in de 1/8e finales.

Hun Europese bekercampagne met hun club is dus voorbij, zoals dat eerder al het geval was met spelers als Dries Mertens, Leander Dendoncker en Youri Thielemans. In aanloop naar de Wereldbeker van deze zomer in Rusland zien zij dus alvast hun programma verlicht.

Is dat goed nieuws voor de nationale ploeg? Of is het eerder een teken dat onze Duivels nog iets tekortkomen tegenover de internationale supersterren van de Europese topclubs?

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren