Tagtik

Belgische jongen zwaargewond door Nederlandse horrorglijbaan

Afgelopen zondag raakte de 18-jarige Younes Joldersma zwaargewond toen hij van de glijbaan X-Stream in het Nederlandse waterpretpark Duinrell in Wassenaar gleed. Een technisch mankement zou aan de basis van het ongeluk liggen.

De X-Stream-glijbaan spreekt tot de verbeelding van allesdurvers. Met één druk op een knop valt de bodem immers onder je voeten weg, waarna een val van zeven meter door de buis volgt. De afgelopen acht jaar vonden er echter al een tiental ongevallen plaats.

Zondag kwetste Younes (18) uit Lier zich zwaar toen hij van de glijbaan naar beneden ging. Hij liep een zware hersenschudding en een whiplash op. "Door de klap op mijn borstkas kreeg ik geen adem meer. Dat moment duurde misschien een minuut, maar het voelde als een eeuwigheid", getuigt Younes vanop zijn ziektebed in Lier.

De glijbaan is sinds zondag gesloten en het incident wordt onderzocht. De moeder van het slachtoffer overweegt juridische stappen tegen waterpretpark Duinrell. "Ze namen ons helemaal niet serieus. Ik kreeg sterk de indruk dat ze het ongeluk wilden wegmoffelen. Ik moest een soort schadeformulier tekenen waarop níets stond ingevuld.", zegt ze in de Nederlandse pers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren