Tagtik

Belgische kroonprinses wordt 16

Zestien jaar geleden schonken koningin Mathilde en koning Filip ons land een troonopvolgster toen Elisabeth Theresia Maria Helena het levenslicht zag. "Het is echt een vrouwtje", zei vader Filip toen apetrots vanuit het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Dat 'vrouwtje' is inmiddels opgegroeid tot een klassevolle jongedame die uiterst geschikt lijkt te zijn om binnen enkele jaren de scepter van haar vader over te nemen.

De afgelopen jaren deed Elisabeth enkele publieke optredens en daarbij maakt ze zowel in de Belgische als buitenlandse pers indruk. Haar stijlvolle, maar jeugdige outfits tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd of wanneer ze de Rode Duivels komt aanmoedigen, bewijzen haar gevoel voor mode. Steeds meer profileert Elisabeth zich als een zelfbewuste jongedame. Haar verlegenheid lijkt ze voorgoed van zich af te hebben gegooid en doordat ze vertrouwen uitstraalt, kan ze het voorbeeld worden voor heel wat jonge Belgische vrouwen.

Vandaag viert de Belgische kroonprinses haar zestiende verjaardag, een mijlpaal op weg naar volwassenheid én de Belgische kroon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren