Tagtik

Belgische olympiër geeft niet op na verlies profcontract

Het wordt jaar na jaar moeilijker om als profatleet te overleven in de Belgische atletiekwereld. Zo gaf Sport Vlaanderen recentelijk toppers Pieter-Jan Hannes, Louise Carton, Axelle Dauwens en Isaac Kimeli geen nieuw profcontract. Ook de Franse Gemeenschap snoeide in de profcontracten. Zo werden Jeroen D’hoedt, Cynthia Bolingo, Abdelhadi El Hachimi en Antoine Gillet op straat gezet.

De 27-jarige Jeroen D’hoedt, die deelnam aan de Olympische Spelen in Rio, geeft zich echter niet gewonnen nadat hij zijn contract als voltijds profatleet verloor. Nadat zijn trainer Dirk De Maesschalck stopte, zat de steeple- en veldloper even zonder trainer. Daar is anderhalve maand geleden echter verandering in gekomen. Na Europese topper Bashir Abdi, sloot ook Jeroen D'hoedt zich aan bij de trainingsgroep van Tim Moriau. Zo kan D'hoedt, die aangesloten is bij de Waalse atletiekclub CABW, trainen met de toppers van het Olympic Running Team.

"Er zijn meerdere redenen voor mijn keuze. De voornaamste is dat ik er terechtkom in een groep, na jaren alleen te moeten trainen. Als ik kijk naar mijn beste jaren, was dat meestal als er een groep was rond mij", reageert de Belgische topper na zijn keuze. In de trainingsgroep van Moriau vindt D'hoedt nieuwe trainingsmaatjes zoals Isaac Kimeli, Thomas De Bock, Simon Debognies en Robin Hendrix. Het staat nog niet vast of D'hoedt ook effectief in het Olympic Running Team opgenomen wordt, hij moet immers net zoals alle andere atleten een proefperiode doorlopen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren