Tagtik

Belgische Oxfam-directeur feestte met prostituees

Er is heel wat ophef ontstaan omtrent een Belgische directeur van de ngo voor eerlijke handel, Oxfam. De man zou in het geteisterde Haïti een orgie gehouden hebben met prostituees. Verschillenden waren mogelijk nog minderjarig.

Terwijl de bevolking van Haïti haar leven opnieuw probeerde op te bouwen na de zware aardbevingen, zit Oxfam met een groot schandaal. De Belgische directeur van een zending naar Haïti organiseerde er namelijk orgieën in het Oxfam-hoofdkwartier. De feiten dateren van 2010, vlak na de aardbeving waarbij maar liefst 230.000 mensen om het leven kwamen.

Na deze grootschalige natuurramp stuurde Oxfam teams naar Haïti om ter plaatse hulp te bieden. Eén Belgische directeur van een Oxfam-zending maakte het er echter bont. Roland V.H. uit Poperinge hield in het hoofdkantoor in Haïti orgieën met een tiental jonge prostituees.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) reageert op de feiten: "Dit is totaal verwerpelijk. Dit is misbruik maken van jonge meisjes en vrouwen die zich op het ogenblik van een ramp in een zeer kwetsbare situatie bevinden."

De Belgische directeur moest samen met twee anderen ontslag nemen bij Oxfam. Daar bleef het echter bij. Er werd geen klacht ingediend bij de plaatselijke autoriteiten en sindsdien lijkt de Belg van de aardbol verdwenen. Oxfam België benadrukt dat 'het om werknemers van Oxfam UK gaat en niet om mensen van Oxfam België'.

Het Britse Oxfam-team werd er immers geleid door de bewuste Belg. De villa waar de seksfeestjes plaatsvonden, werd dan ook betaald door giften en subsidies van het Verenigd Koninkrijk.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren