Tagtik

Belgische toptrainers opgelicht

Een Iraanse voetbalmakelaar heeft verschillende werkloze trainers, waaronder Hugo Broos, Aad De Mos, Jan Ceulemans en Johan Walem, proberen op te lichten. Ook diverse voetballers schotelde hij valse contracten voor. In 2016 werd hij opgepakt, op 15 februari kent hij zijn straf.

De Iraanse voetbalmakelaar R.G. zegt initieel niet de bedoeling te hebben gehad om de trainers en spelers op te lichten, maar dat hij in zware schulden terecht kwam en zo geld probeerde te recupereren. Dat zei de man maandag. Het parket Halle-Vilvoorde eist twee jaar cel tegen hem.

R.G. sprak verschillende trainers aan en bood hen een riant contract in het buitenland aan. Zo stelde hij een vals contract op voor Hugo Broos. De Belgische toptrainer zou een contract kunnen tekenen bij het Saudische Al-Ahli. In werkelijkheid had de Iraanse voetbalmakelaar het clublogo en de handtekening van de voorzitter nagemaakt. Broos rook onraad en haakte af.

Ook Aad de Mos, Walter Meeuws, Guido Brepoels, Johan Walem en Danny Boffin probeerde hij geld afhandig te maken. SK Lierse-spelers Koen Weuts ging wel in op het voorstel van R.G.

Het parket Halle-Vilvoorde startte toen al een onderzoek omdat verschillende ouders van jeugdspelers een klacht indienden tegen R.G. De Iraanse voetbalmakelaar bood immers verschillende Belgische jeugdspelers een contract aan bij een club in Dubai, waarna ze aan een voetbalclub in Californië zouden uitgeleend worden. De jonge Belgische talenten zouden maar liefst 200.000 euro per jaar verdienen. Hun ouders betaalden de makelaar 5.000 euro voor het project, waarna het allemaal bedrog bleek te zijn. Op 15 februari kent de man zijn straf.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren