Tagtik

Belgische wegen blijven dodelijk

In 2017 zijn 620 mensen in het Belgische verkeer omgekomen: 483 van hen stierven daarbij op de plaats van het ongeval. Het aantal verkeersdoden blijft daarmee dalen (min 17 ten opzichte van vorig jaar), maar volgens verkeersinstituut VIAS gebeurt dat niet snel genoeg. Tegen dit ritme haalt België niet de doelstelling van 420 verkeersdoden per jaar tegen 2020.

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot plant nog meer controles en meer maatregelen om het aantal verkeersdoden nog verder terug te dringen.

Voor zowel Vlaanderen als Wallonië ligt de doelstelling tegen 2020 op 200 verkeersdoden. In Wallonië ligt het aantal nu op 305 doden, in Vlaanderen op 290 doden. Het aantal blijft stabiel in Wallonië, terwijl in Vlaanderen al enkele jaren een daling is ingezet. In Brussel is vorig jaar het aantal doden ter plaatse van 9 naar 15 gestegen: een stijging met 60 procent.

Opvallend: Antwerpen is de enige provincie in Vlaanderen waar er een (scherpe) stijging kan worden waargenomen van het aantal doden ter plaatse (van 50 naar 67 doden).

(Fausto by Tagtik/Source: Vias/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren