Tagtik

"Bende van Nijvel wellicht geliquideerd"

Op 10 oktober gaat 'Niet Schieten', de film van Stijn Coninx over de Bende van Nijvel, in première. David Van de Steen, slachtoffer van de bende die bij de aanslag op de Delhaize in Aalst zijn ouders en zus verloor, heeft met 'Overlever van de Bende van Nijvel' een nieuw boek uit. De aandacht voor de Bende is dus springlevend.

Vorige week waren Vermassen en Van de Steen al te gast bij 'Van Gils & Gasten' op één. Daarin verklaarde Van de Steen dat hij niet verwacht dat het mysterie ooit opgelost zal raken.

Maandagavond was het duo ook te gast op de Nederlandse televisie, bij RTL Late Night. Advocaat Vermassen deed daar een opvallende uitspraak en zegt sinds vorige week vrijdag over nieuwe informatie te beschikken. "Men spreekt altijd over de reus, maar er waren verschillende reuzen. En een aantal daders is wellicht zelf geliquideerd door de onderwereld", aldus Vermassen.

In Van Gils & Gasten deed de advocaat eerder al een oproep naar gepensioneerde rijkswachters die aanknopingspunten kunnen aanbrengen die ze tijdens hun actieve beroepsloopbaan niet bespreekbaar konden maken. Die zouden na meer dan dertig jaar alsnog kunnen leiden tot de waarheid, aldus Vermassen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, HLN, RTL/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren