Tagtik

Beslissing omtrent transfer Courtois

Onze nationale doelman Thibaut Courtois hengelt al lange tijd naar een terugkeer naar Madrid. De boomlange Chelsea-doelman beleefde immers een prachtige periode bij Atletico en zijn ex-vrouw en twee kinderen wonen nog in de Spaanse hoofdstad. Courtois wil dan ook niets liever dan terugkeren naar Madrid, maar ditmaal was het stadsrivaal Real dat hoopte om de Belgische goalie in te lijven.

Chelsea speelde het spel echter hard en wilde haar certitude onder de lat niet zomaar laten gaan. Eén dag voor het verstrijken van de transferdeadline in Engeland heeft Chelsea zich echter versterkt met de Spaanse Bask Kepa Arrizabalaga. Het neemt deze doelman over van Athletic de Bilbao voor naar verluidt 80 miljoen euro. Op deze manier lijkt het meteen te anticiperen op een vertrek van Courtois.

Courtois kwam eerder al tot een overeenkomst met de Koninklijke. Er ligt voor de beste doelman van het afgelopen wk een contract voor 4 seizoenen klaar. Nu kan een akkoord op clubniveau niet meer veraf zijn. Courtois heeft nog een contract voor één seizoen in Chelsea, Real zou zo'n 40 miljoen euro moeten neertellen voor Courtois.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren