Tagtik

Beterschap voor 'Big Ben'?

Net als zijn ploeg Crystal Palace heeft Christian Benteke een moeilijk seizoen achter de rug. Met de Eagles kwam de Rode Duivel in de Premier League nog maar aan drie doelpunten. Zaterdag scoorde hij wel bij de 5-0 zege van de club uit Selhurst Park tegen Leicester.

Toen Crystal Palace in het slot van de wedstrijd, toen de bordjes al op 4-0 stonden, nog een strafschop mocht nemen, gaf de aangeduide strafschopnemer, Luka Milivojevic (ex-Anderlecht), op aangeven van coach Hodgson de bal aan Benteke die de penalty ook omzette. Het was pas zijn eerste doelpunt in eigen huis in 11 maanden.

"Ik ben niet blij met mijn seizoen. Ik moet het nu goed eindigen en me dan zowel fysiek als mentaal focussen op volgend seizoen", zo staat bij The Times te lezen. Benteke ligt nog onder contract in Selhurst Park tot 2020, maar mogelijk moet de 27-jarige aanvaller toch andere oorden opzoeken. "Ik wil hier blijven en ik zal met de club praten over wat ze met me willen doen."

Het wordt nu afwachten of bondscoach Roberto Martínez een plaatsje in zijn WK-selectie heeft voor Benteke. Voor de laatste oefeninterland tegen Saoedi-Arabië was 'Big Ben' niet opgeroepen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren