Tagtik

Bloeddorstige honden in beslag genomen

Op 7 december deed een hobbykweker in het Oost-Vlaamse Stekene een onaangename ontdekking toen hij zijn dieren in alle vroegte wou gaan voederen. De dierenliefhebber vond in zijn weide de kadavers van vier herten en twee nandoes.

De zes dieren bleken doodgebeten. De hobbykweker diende een klacht in bij de politie. Het leek toen volgens de eigenaar van de dieren al hoogst onwaarschijnlijk dat een vos verantwoordelijk is voor dergelijke moordpartij. Ontsnapte honden zouden zich 's nachts op de dieren kunnen gestort hebben. In de weiden zijn immers meerdere pootafdrukken gevonden die misschien wel kunnen toegeschreven worden aan honden. Ook hoorde de eigenaar 's avonds laat honden blaffen. Hij had begin december zelfs al een vermoeden van wie de bloeddorstige viervoeters waren. De politie voerde een onderzoek en vond de bloeddorstige honden deze week.

Op bevel van de burgemeester zijn de twee agressieve honden in Stekene inmiddels weggehaald bij hun baasje. Naast het incident met de vier herten en twee nandoes, beten ze op nog twee andere momenten dieren dood. De honden werden overgebracht naar een asiel. Voorlopig is nog niet duidelijk wat er met de bloeddorstige viervoeters zal gebeuren.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren