Tagtik

Bloomberg: "Einde van België in 2028"

Het persbureau Bloomberg ziet de toekomst pessimistisch in. Zoals elk jaar maakt het enkele voorspellingen voor het komende jaar. Deze keer gaan de voorspellingen in de 'Pessimist's Guide to 2018' ook over de komende tien jaar.

Bloomberg voorziet onder meer een aanval van Noord-Korea op de Verenigde Staten in 2018, de herverkiezing van Trump in 2020 en het einde van olie in 2028.

Bloomberg voorspelt in 2028 ook het einde van ... België! De financiële experts voorzien dat de sociale zekerheid in Europa in crisis zal komen en Europa zal verscheuren. België zal uiteenvallen in drie stukken: Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Er volgen nog andere opmerkelijke voorspellingen: door het fake news zullen de sociale media oncontroleerbaar worden en zal de Amerikaanse regering tegen 2025 sociale media als Facebook of Twitter blokkeren. Zij denken ook dat banken tegen 2028 zullen verdwijnen omdat virtuele munten als Bitcoin sterker zullen worden.

Allemaal weinig waarschijnlijk, zegt u? Vergeet niet dat Bloomberg ook voorspelde dat Groot-Brittannië uit de EU zou stappen en dat Donald Trump verkozen zou worden tot president van de VS.

(Fausto by Tagtik/Picture: Bloomberg/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren